Novosti

GeotermiKA dobila dozvolu za izradu prve istražne bušotine geotermalne vode u Karlovcu

By 4. 4. 2023. No Comments

GeotermiKA d.o.o. dobila je krajem ožujka 2023. godine rješenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Uprave za energetiku, Sektora za naftno rudarstvo i geotermalne vode za energetske svrhe za projekt istražne bušotine geotermalne vode Karlovac GT-1 (KaGT-1) s bušotinskim radnim prostorom za smještaj bušaćeg postrojenja na istražnom prostoru Karlovac 1. Tvrtka Fika Eco d.o.o. iz Ivanić Grada izradila je projekt koji je predan Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja 25. travnja 2022. godine, zajedno sa zahtjevom za pokretanje postupka provjere naftno-rudarskog projekta.

Povjerenstvo za provjeru naftno-rudarskih projekta održalo je sjednicu 20. srpnja 2022. godine te je donijelo zaključak o potrebnim ispravcima i dopunama projektnih rješenja. Ispravci su dostavljeni Ministarstvu 16. prosinca 2022. godine, a 17. ožujka 2023. godine izdano je Rješenje o provjeri naftno-rudarskog projekta. GeotermiKA sada posjeduje provjereni naftno-rudarski projekt (PIB) (formalnu dozvolu za rad) i lokacijsku dozvolu za namjeravani zahvat u prostoru, što uključuje svu potrebnu dokumentaciju za izradu prve istražne bušotine KaGT-1.

Trenutno je u tijeku izrada dokumentacije za javnu nabavu za izgradnju bušotinskog radnog prostora kao predradnja samom bušenju. U procesu je izrade dokumentacije za javnu nabavu za izgradnju bušotinskog radnog prostora kao predradnja samom bušenju.